Utazni jó, de azt is tegyük stílusosan!

bukósisakokKiszakadni a monotonitásból bármikor lehet, ha az ember elég bátor, hogy ezt meg tegye. Legegyszerűbb eset, ha munkából hazafele nem egyenesen hazamegy, hanem teszek egy jó nagy kitérőt. Kicsit körbenézni a világban, akinek van járműve, autója vagy motorja az könnyedén megteheti és tegye is, mert jó hatással lesz rá! Nincs szabadabb kikapcsolóbb élmény, mint nézni a változó tájat és a gondokat elengedni útközben. Ha autóban ül az ember, a zene segít ezt az érzést fokozni, de mi van a motorosokkal? Ha meghúzza az ember a gázkart, a sebesség jobban magával húzza, mint autóba, így ezt az érzést nem kell erősíteni zenével.

De lehet-e egyáltalán a motoros élményt fokozni?

Természetesen igen. A legjobb megoldás, ha az ember olyan öltözetben van, amiben kifejezetten jól érzi magát és bátorítja. A legfontosabb kiegészítő szerepe ilyenkor a bukósisak. A bukósisakok nem csupán az életünket védik meg esetleges katasztrófa esetén, hanem egy kis zárt teret biztosítanak nekünk a motoron. Ha rajtunk van, a saját motoros valóságunkba csöppenünk, ahol nem számít más, mint a sebesség. Azért ad ekkora világot egy sisak, mert eltakar minket és az inkognitóság bátorságot ad. Ezért kell olyan bukósisakot hordani, ami az esztétikai ízlésünknek megfelel és tükrözi az egyéniségünket. Egy ízlésesen kiválasztott fejvédő sok mindent elárul a külvilágnak rólunk.

Hogyan tudod kiválasztani a megfelelő bukósisakot?

Legyen elképzelésed és ne legyél lusta! Először is fontos odafigyelni arra, hogy a választott termék valóban biztonságot nyújtson, hisz ez az elsődleges feladata! Van egy európai szabvány, aminek minden sisaknak meg kell felelnie, ezt fel szokták tüntetni rajta. Erre azért fontos odafigyelni, hogy ne csak egy olyan formájú tárgyat vegyünk, hanem valóban tudja azt, amiért pénzt adunk érte. Amennyiben kettő közt képtelenek vagyunk dönteni, akkor kell fordulni a Sharp teszt eredményekhez, ami megmutatja, hogy mekkora az eltérés egymás közt. Kicsit visszautalva nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a bukósisaknál mindig a biztonságot helyezzük első helyre. A motoros balesetek legnagyobb többségben azért végződnek halálesettel, mert nem viselt megfelelő fejvédelmet a vezető.

Ha már minden adott a biztonságos utazáshoz, vágjunk bele nyugodt szívvel és hagyjuk magunk mögött a gondjainkat. Terápiás jelleggel szokták javasolni az utazást. Akinek ehhez van járműve, annak még hatékonyabb tud lenni, mert a tömegközlekedésen való nyomorgást senki sem szereti.

Utazásra fel!