Pesti pc szerviz mentette meg a blogot

Már régóta működik ez a blog, de szerencsére nem voltak eddig vele nagy problémáim, és ez volt a szerencsém. Nem igazán értek a gépekhez, és a blogban sem tettem nagy változtatásokat. Nekem nem is a programozás az, ami érdekes, nem akarok bonyolult dolgokat csinálni az arculattal, nekem mindig is az volt a fontos, hogy az autózás iránti szertetemet megosszam másokkal is. Ennek köszönhetően sok ismerőst is szereztem, akik szintén szeretik a kocsikat és az autózást, és számomra ez is komoly előnye a blognak. Ahogy a kocsikban is szeretem a régi modelleket, úgy a bloggal kapcsolatban is régimódi vagyok, gyakran nem is a szerkesztőbe írom a bejegyzéseket, hanem egy word fájlba, és aztán illesztem be. És mivel eléggé elfoglalt vagyok, amikor van egy kis időm, akkor több bejegyzést is megírok egyszerre. Van, amikor több hónapra előre dolgozom. Így amikor a gépemmel elkezdődtek a bajok, akkor nem csak azért ijedtem meg, mert a gépemmel szoktam dolgozni is, hanem azért is, mert ott volt rajta egy csomó blog bejegyzés is.

Először kék halál problémák merültek fel, amiket egy darabig meg tudtam oldani újraindítással, de aztán a kék halál nem tűnt el. Először megpróbáltam én megoldani a dolgot valamivel.

Ha valaha is tapasztaltad a kék képernyő hibát, akkor tudod, hogy ez nem a világ legjobb élménye. Ez általában azt jelenti, hogy valamivel komolyabb gond van a rendszeredben. A kék képernyő hibajavításával kapcsolatos probléma az, hogy sok dolog okozhatja. Az átlagos számítógép felhasználó számára ez jelezheti a számítógép végét.

Néha a probléma nem olyan komoly vagy bonyolult, mint az emberek azt hinnék. Lehet, hogy olyan egyszerű az ok, mint az, hogy egyes telepített hardverek konfliktust hoztak létre. Talán egy vírus elrontotta a nyilvántartást. Vagy talán egy illesztőprogramfájl sérült. Az ember ellenőrizheti a leggyakoribb problémákat, amelyek ezt a hibát okozzák.

Az első dolog, amikor csinálni lehet, ha az ember kék képernyőt kap, a számítógép kikapcsolása. Amikor elindítja a biztonsági mentést, nyomja meg az F8 billentyűt a Windows képernyő megjelenése előtt. Ezzel a számítógépet az Speciális beállítások képernyőnél indítja, ahol kiválaszthatja a speciális rendszerindítási beállításokat. Nyomja meg a lefelé mutató nyilat, amíg el nem éri a csökkentett módot, és nyomja meg az enter billentyűt. Ha úgy gondolod, hogy olyan vírussal állsz szemben, amely azonnal csatlakozik az internethez, amikor elindítja a számítógépet, akkor csak a hálózat nélküli biztonságos módban lehet elindítani a rendszert.

Az Enter megnyomása után a képernyőn minden egyes illesztőprogramon legörgethetsz, és akkor mindegyiket egyenként betölti a memóriába. Sokszor a képernyő egy hosszú ideig szünetet tart az egyik .sys fájlban, mielőtt a rendszerindítás sikertelen lenne, és hibaüzenetet ad vissza. Jegyezd fel az utolsó fájlt, amelyet megpróbálta betölteni, mielőtt sikertelen lett volna. Végezz egy google keresést (nyilvánvalóan egy másik számítógépen) annak megállapítására, hogy melyik illesztőprogram hibás, és próbáld újra telepíteni az illesztőprogramot.

Ha nincsen probléma az illesztőprogramban, akkor határozd meg, hogy vannak-e hardver konfliktusok a Vezérlőpultnál , a Rendszer és az Eszközkezelő segítségével . Menj végig az egyes készülékkategóriákon, és olvassad le az összes olyan eszközt, aminél azt jelzi, hogy van egy eszközütközés.

Ha van ilyen, nyissad meg az illesztőprogramot, és megjelenik egy üzenetablak, amely megmutatja, hogy hol található a konfliktus. Ha nem találsz semmilyen eszközkonfliktust, lépj a következő lépésre – a teljes rendszer beolvasására.

De valamikor hiába teszel akármit, nem tudod megoldani a kék halált. És ha összevissza állítgatsz a gépen, akkor több bajt is okozhatsz, mint ami eredetileg volt. Ekkor jött be a képbe a pcmentor pc szerviz, ami segített megoldani a problémámat. Ide bármikor elviheted a pc-det, de akárki is jönnek hozzád, ha kéred. Nekem is ők rakták helyre a gépemet, és ráadásul jó áron. Azóta nincs vele probléma, és a blogom is gondtalanul működhet talán. Sok bajt okozott volna, ha a bejegyzéseim elvesznek, de hála a szerviznek, minden adatom megmaradt.