Párosan szép az élet- 2×2 pár motoros csizma az előszobában

Sári, a feleségem kezdetben nagyon ellenezte, hogy a volán mögül átüljek két kerékre, de aztán leküzdötte a kezdeti fenntartásait és annyira megtetszett neki a motorozás, hogy többször csatlakozott hozzám. Eleinte mögém ült fel, úgy furikáztunk a városban, de hamar kiderült, hogy szívesen vezetne külön motort. Így történt, hogy az egyik percben még a motorozás veszélyeit sorolta nekem mindenféle horror sztorikkal színesítve a mondandóját arról, hogy milyen borzalmas balesetekről lehet hallani, aztán a következő pillanatban már arra koccintunk, hogy beiratkozott letenni a motoros jogsit.

Amikor beleszerettem a motorozásba, bevásároltunk mindenféle motoros felszerelést, és akkor azzal a lendülettel Sárinak is vettünk egy bukót meg egy dzsekit, hogy biztonságban felpattanhasson mögém, ha úgy tartja kedve. Viszont most, hogy saját motort vezet, komolyabb cuccokra van szüksége. A korábban vásárolt bukósisak teljesen jó marad továbbra is és a dzsekit is tovább tudja majd használni Sári, de ide már nem lesz elég egy sima bakancs, a motorozáshoz bizony rendes motoros csizma dukál. Elsőre kicsit össze kellett szorítanom a fogamat az újabb motoros kiadás miatt, de aztán rájöttem, hogy erre a csizmára valóban szükség van.

Rá is kerestünk a régről ismerős Sixgear márkára. Hamar megtaláltuk az áhított csizmát. Ez az Elena női motoros csizma, ami azonnal elnyerte mindkettőnk tetszését. Sári annyira beleszeretett kép alapján, hogy már tervezte, ezentúl mindenhova motorral megy, csak hogy hordhassa. Egyébként tényleg olyannyira jól néz ki a cipő, hogy első ránézésre meg nem mondtam volna róla, hogy ez egy motoros csizma. Laikusként annak tudom be mindezt, hogy egyszerűnek tűnik a fazon, sima fekete csizma egy kissé magasított sarokkal. Engem amolyan western stílusra emlékeztetnek ezek. De ez a női fazon tényleg elég visszafogott.

Ez persze nem jelenti azt, hogy egy mezei csizmáról lenne szó! Azért motoros csizma, mert van pár elengedhetetlen tulajdonsága. Például jól jön, ha nem ázik be amikor ráloccsan egy pocsolya vize, vagy ha nem kell a motorosnak elkerülnie az esős időt hasonló kimeneteltől tartva. Épp ezért ennek a csizmának vízálló csőbélése van, ami megfelelőlen ellenállóvá teszi a szárat is.

Az sem hátrány egy ilyen motoros csizma esetében, ha nem kell folyton óvni minden kis szennyeződéstől, ami a motor körül előfordulhat. Ilyen például az olaj. Ennek a lábbelinek viszont a talpa is úgy van kialakítva, hogy olajálló legyen. Ha már a talpnál tartunk, arra is fontos kitérni, hogy a csizma funkcióját tekintve fontos, hogy ne csússzon meg az ember lába. Ezért az Elena motoros csizma talpa nem csak olajálló, de csúszásgátlós is, így lesz tökéletesen biztonságos.

A védelem persze nem csak magára a cipőre hat ki: a lábbeliben boka- és sípsontproterkor is van, hogy védje a lábat az esetleges lökésektől, ütésektől. Ez is egy olyan funkciója a csizmának, ami egyedi, csak a motoros felszerelésre jellemző. Ilyet nem tud egy sima bakancs, bármilyen masszívnak is néz ki. Szóval valóban jó ötlet beruházni egy ilyenbe és igazából egészen meg is éri. Fóleg, mivel a csizma épp akciós volt! Majdnem 25 % engedménnyel vehettük meg.

Miután egyöntetűen megszavaztuk, hogy ez a motoros csizma lesz a befutó, be kellett látnunk, hogy nem fér bele az elkövetkező pár napba, hogy boltba rohangáljunk emiatt. De ez nem jelenti azt, hogy sokat kellett várnunk a vásárlással! A Sixgear termékeit ugyanis a már jól bevált Shox webáruházon keresztül online is ki lehet választani, meg lehet rendelni és házhoz is szállítják őket.

Ez így valóban egy nagyon kényelmes módja volt a vásárlásnak. Pár nap alatt kihozzák ilyenkor a rendelt árut, csak ki kell várni. Persze végig izgultuk a hetet, hogy vajon milyen tapintású lesz az anyag, meg reméltük, hogy nem lesz gond a mérettel és nem kell cserélni. Örömmel tudatom mindenkivel, hogy mindent rendben találtunk és Sári azóta már fel is avatta az új szerzeményt. Persze még csak falun a szüleinél használta, mert a jogsi megszerzése még várat magára. Addig egyedül motorozom hétvégente, Sári maximum mögém ül fel. Mindenesetre jól mutat a két pár motoros csizma egymás mellett, így kerek az élet.