Havonta egy iphone akkumulátor csere, ez már nem annyira örömautózás…

A nagy mobilforradalom idején, amikor havonta jönnek ki az újabbnál újabb és a jobbnál jobb hordozható telefonkészülékek, nem értem, hogy az emberek miért ragaszkodnak egy márkához, ami lényegében a saját terméket teszi tönkre szépen lassan. Erről csak azért írok, mert rengeteget vezetek amiatt, hogy mindig valami friss alkatrésszel tegyük működőképessé barátnőm almás készülékét.

iphone akkumulátor csereA párom nagyon ragaszkodó típus nem csak emberekhez, hanem tárgyak is hozzá tudnak nőni a szívéhez. Így van ez a telefonjával, ami még az első generációs készülékek egyike közé tartozik. Lassú is, és az akkumulátorokat úgy fogyasztja, mint egy ovis csoport a cukrot. Amikor megkapta, akkor majdhogynem egy hétig is bírta egy feltöltéssel, de mostanra szoftveres frissítésekkel annyira tönkretették a készüléket, hogy havonta egyszer biztosan kocsiba kell ülni és elmenni abba a szervizbe, ahol már törzsvendégek vagyunk, hisz a mi táptelep vásárlásainkból tartják szerintem fenn magukat. Ráadásul jó messze is van, mert egy Szabolcs megyei kis községben élünk…

Akárhogy próbáltam nem tudtam rávenni barátnőmet a telefontól való megszabadulásra, pedig ideje lenne, mert ez anyagilag nem annyira kellemes. Muszáj volt kézbe venni az ügyeket, gondoltam arra, hogy direkt elvesztem a telefont, vagy spontán elhajítom, de tudom, mennyire megviselné. Egy fórumon írtam le a problémámat és jött is a megoldás a problémámra!

Kaptam egy linket, egy olyan oldalról, ami mobil és tablet szervizzel foglalkozik. Amiért hasznos számomra, számunkra, hogy országosan saját futárral dolgoznak és hozzák-viszik a készülékeket, alkatrészeket. Az oldalon minden le volt írva részletesen a szolgáltatásról és az árak is fel vannak tüntetve. Ahogy számolgattam, jobban megérné, innen rendelünk a telefonhoz akkumulátort, mert olcsóbb is lenne, mint a törzshelyünkön, ahol kapunk kedvezményt és nekem se kéne annyit autókázni.

El meséltem barátnőmnek ezt a jó hírt. Nehezen tudtam megragadni a figyelmét, mert már sokszor volt, hogy amikor felhoztam a mobiltelefonos témát, rá akartam beszélni egy új készülékre, szóval idővel már próbálta kerülni ezt. Sőt, egyszer egyik karácsonyra megvettem neki a legújabb modellt, de azt sem fogadta el… Amint sikerült a tudomására adnom, hogy milyen megoldást találtam erre, rögtön mosolyogni kezdett és beleegyezett, mert meg tudja tartani a szeretett készülékét és kicsit spórolunk is vele.

Így megoldódni látszik az iphone akkumulátor csere mindennapos gondunk. Szeretem az ehhez hasonló innovatív szolgáltatásokat, mert megkönnyíti azok ember életét, akik nem nagyvárosokban laknak.

Sajnos a vidéki kis falvakban elenyésző számban vannak mobiltelefon szervizek, pedig már minden kinek akad otthon legalább egy, ha nem kettő készülék és többnyire érintőképernyős készülék. Így, hogy már házhoz jön a segítség, bátrabban vihetik magukkal a munkába az emberek kütyüiket, mert nem egy hosszadalmas torúra lesz a javíttatásuk, ha netán valami baleset érni a szerkezeteket!