Életünk legszebb napja, avagy babakocsi kocsi szerelmeseknek.

A tegnapi napot, míg élünk, nem felejtjük el, hiszen életünk legszebb napja volt. Minden várakozásunkat felülmúlta, ami történt, elmesélem!

 

Az egész 4 évvel ezelőtt kezdődött, amikor megismerkedtem Lacival. egy buliban találkoztunk, először egyáltalán nem tetszett, mint ahogyan az lenni szokott, aztán mikor elkezdtünk beszélgetni, hamar egy hullámhosszra kerültünk, és kiderült, hogy sok mindenben hasonlítunk. Például mind a ketten rajongunk a jó kocsikért. Mivel 3 bátyám van, így nekem nagy választásom nem volt, ebben nőttem fel, és őt is marhára érdekelte a téma, így a közös hobbi összehozott minket. Már az első randin arról beszélgettünk, milyen szuper lenne egyszer befizetni egy örömautózásra zárt pályán egy Mustanggal. Ez a projekt 4 évet váratott magára, és tegnap végre beteljesült az álom, egy egész délutánra miénk volt egy tűzpiros Mustang.

 

De volt a napnak egy másik apropója is. Mivel ez a nap alapból különleges volt számunkra, úgy gondoltam, a legjobb, ha erre a napra időzítem a nagy bejelentést, miszerint terhes vagyok első gyermekünkkel. Nagyon vártuk már őt, régóta próbálkozunk vele, így arra gondoltam, ez az euforikus nap tökéletes alkalom lesz arra, hogy jelentsem neki.

 

Készültem, hiszen én már egy ideje tudom, így arra gondoltam, hogy az autókázás végén, mikor a tetőfokára hág az adrenalin, előkapom a tesztet, amit egy kis ajándékdobozba készítettem. Mindez így is történt, és nem tudom elmondani, milyen csodálatos érzés volt, mikor megláttam, hogy boldogságában elsírta magát az én Lackóm. Hihetetlen, hogy az embernek milyen boldogságot tud okozni, mikor a gyermeke a szíve alatt a legnagyobb örömet szerzi a szeretett férfinek. És hogy a nap örömeit tovább fokozzuk, mikor már jól kiörömködtük magunkat, szinte egyszerre döbbentünk rá, hogy a gyermeknek is szüksége lesz egy járgányra. Hogy ez eddig eszünkbe sem jutott, az már önmagában mókás, viszont ahogyan mi ketten babakocsit választunk, na, az az igazi poén. Legalábbis azoknak, akik kicsit is jártasak az autó témában. Ugyan is két autószerelmes, autós nézőpontok alapján néz babakocsit a gyermekének. Persze, az sem árt, ha a minden szempontnak megfelelő babakocsihoz olcsón jut hozzá az ember, de hol van ez a szempont például az állítható keménységű rugózáshoz képest?babakocsi-olcson

 

Szóval hazamentünk, és azonnal neki is láttunk a keresgélésnek. Sok szuper babakocsit lehet találni a neten, hihetetlen, hogy ebben is mennyi mindenre oda kell figyelni, és mennyi olyan dolog van, amiről az embernek fogalma sincsen, miért is lehet az fontos. Nekünk a Babaverda választéka tetszett a legjobban. Nagyon szép babakocsik vannak a weboldalunkon, minőségi anyagokból, és a mi elvárásainknak megfelelő „műszaki felszereltséggel”. És emellett azért, mint leendő anyuka, mérlegeltem a praktikus szempontokat is, például hogy a babakocsi legyen magas, hogy ne szakadjon le a derekam, vagy azt, hogy könnyű legyen a váza, és nagy a kereke, ezek pedig szintén szempontok az ott található babakocsi választékban. Találtam organikus bőr anyagokat, és sok pamutot a leírásokban, ami szintén elég lényeges lehet, és végül, náluk egy multifunkciós babakocsi olcsón  megkapható ahhoz képest, hogy milyen minőségről beszélhetünk. Mivel 3 az 1-ben, így egy szuszra túl vagyunk a baby hordozó, az autós ülés és a sport kocsi vásárlásán is, ez nagy könnyebbséget jelent időben, és nem mellesleg pénzben. Szóval, úgy néz ki, már meg is van, hol fogunk babakocsit vásárolni. Már csak a színválasztásban vannak köztünk viták. Lackó meg van győződve róla, hogy fiunk lesz, ő nyilván ehhez mérten válogat, én viszont azt érzem, hogy kislány, szóval én pedig a lányos színeket nézegetem. Persze, ez is nemsokára ki fog derülni, és akkor biztosan nagyobb lesz köztünk az egyetértés ebben is. Úgy beszéltük, hogy a mindent eldöntő ultrahang után fogjuk először felkeresni a Csepeli üzletet, hogy akkor már kész elképzelésekkel gyűjtsük be az első benyomásokat. Addig ezt a vitát felfüggesztettük, és inkább azon marjuk egymást, hogy az apja szerint csak és kizárólag autószerelő lehet, ha fiú, ha lány, míg én ugyan így vélekedem arról, hogy tanulnia kell táncolni. Persze, ez még a jövő zenéje, és bizonyára neki is lesz ezekbe a dolgokba beleszólása, de ami biztos, az az, hogy amikor azt mondják, hogy minden terhe és nehézsége mellett a szülővé válás az élet legnagyobb csodája és boldogsága, akkor egyáltalán nem tévednek. Mert lehetett bármekkora élmény számunkra a Mustang kipróbálása, és lehetett ez egy évek óta dédelgetett vágy, akkor is arról fogunk egész életünkben a tegnapi napra emlékezni, hogy kiderült, nemsokára kezünkben tarthatjuk első gyermekünket.