Autózás, mint munka, autózás, mint hobbi

A kedvesem, Tomi számára az autózás nem csupán a munkája, hanem örömöt is szerez neki a vezetés. Egy fuvaros cége van, néhány üzlettel leszerződött, mint hivatalos szállító.

Most itt lenne a lehetősége a bővülésre, egy nagyobb cég kérte fel őket, de ehhez szüksége van még autókra. Persze a több pénz is a beruházás után várható, Tominak pedig nincs meg a tőkéje az 5-10 új autó zsebből kifizetéséhez. A hitelen meg a lízingen gondolkodott.

Ezt meséltem a minap a sógornőmnek, amikor kérdezte, hogy mi van velünk. Az otthonunkhoz közel volt dolga a városban, és beugrott egy kávéra. Tomi nem volt otthon, ezért én meséltem el neki a sztorit. Kinga apja elég nagy vállalkozást vezet, bíztam benne, hogy tud adni valami hasznos tanácsot.

És nem is csalódtam.

Kinga azt javasolta, hogy Tomi kérjen fel egy flottakezelőt, aki elintézi, hogy a beszerzés a lehető legkedvezőbben alakuljon számára. Kinga mondta, hogy hétvégén mennek a szüleihez, akkor majd megkérdi az apját, tud-e ajánlani egy jó flottakezelőt.

flottakezelő

Mikor hazaért Tomi, mondtam neki, hogy várjon még egy hetet az autó beszerzésével, mert Kinga fog ajánlani neki egy flottakezelőt. Tomi megörült a hírnek, be is vallotta, hogy így egyedül, mindenféle hozzáértés nélkül olyan neki ez az egész, mintha sötétben tapogatózna.

Mondtam, hogy csak türelemmel kell lennie egy kicsit, és szerintem a dolog megoldódik. Kinga nagyon jó fej, be szokta tartani, amiket mond.

Hétvégén Tomi kivételesen nem dolgozott. Persze nem bírta ki otthon, így leautóztunk a Balatonhoz. Jó volt a tavaszin partot nézni a napsütésben. Tomi is elégedett volt, mert aznap is vezethetett.

Neki magának egy Volvoja van, elég jó kis autó, én is szeretek benne utazni.

Még a parton voltunk, mikor telefonált Kinga. Éppen kávéztunk az egyik étteremben. Nem akartunk enni, csak egy kávét inni, de a környéken nem találtunk nyitva mást, így maradt az étterem. Ha már ott voltunk, rendeltem egy adag sült krumplit, Tomi meg evett egy húslevest.

Kinga épp evés közben hívott, azt mondta, az apukája ajánlott egy flottakezelőt. Mondtam, hogy sajnos most nem tudom lejegyezni az információkat, ezért megkértem, hogy küldje el Tomi e-mail címére a cég nevét. Kinga mondta, hogy megtalálta a honlapjukat, így elküldi annak linkjét is. Megköszöntem neki, és meghívtam őt meg a bátyámat hétvégére hozzánk. Balázst már jó régen láttam utoljára. Pedig annyira azért nem lakunk messze egymástól. Na, mindegy.

Még szombat este megnéztük a flottakezelő honlapját, és nagyon kellemeset csalódtunk. Tomival mindketten azt gondoltuk, hogy nem fogjuk érteni a honlapon szereplő információkat, de az oldalon megjelenített tartalom mindent az alapoktól elmagyarázott, így Tomi is eléggé képe került a dologgal kapcsolatban. Meg is igényelte az ingyen letölthető levélsorozatot, és kitöltött egy ajánlatkérő űrlapot. Bevallom én nem is olvastam végig a dolgokat, láttam, hogy Tomi beleássa magát, és úgyis számára volt hasznos a dolog, így én nem terheltem magamat. Persze nem úsztam meg a dolgot, mert Tomi csomót magyarázott nekem arról, hogy mit olvasott. Persze nem bántam a dolgot, örülök a sikerének, remélem ez a bővülés csak a kezdet, és szép lassan növekszik a cége. Az a jó a fővárosban, hogy rengeteg a lehetősége.

Hétfő este egyébként Tomi már azzal a hírrel ért haza, hogy délután már hívták is a flottakezelőtől, és megbeszéltek egy személyes találkozót csütörtök reggelre.

Most még csak kedd este van, de Tomi már teljesen rá van kattanva a dologra, azon gondolkodik, milyen autókat szerezzen be. Mondtam neki, hogy szerintem végleges döntést csak azután hozzon, hogy beszélt a flottakezelővel és ismeri a különböző árajánlatokat.

Tominak 2 kiseteherautóra és 3 kombira van szüksége. Persze vannak jelöltek mindkét kategóriában, sajnos én nem vagyok a téma szakértője, mivel nem igazán érdekel, azt tudom, hogy a kombi autókból is olyan dobozos típust akar, mint amilyen például a Renault Kangoo. Ezt is csak azért ismerem, mert nekem is ilyenem van.

Persze vidékre járok vele dolgozni, nem a városba használom.

Remélem, Tominak sikerül megállapodnia a flottakezelővel, és hamarosan eljön a várva várt bővülés pillanata.