A kétkerekű szerelmese lettem

Nagy öröm számomra, ha vezethetek. Sokszor csak úgy útra kelek és gurulok a semmibe, a széles országutakon. Megyek egy ideig előre, aztán visszafordulok. Ez teljes mértékben kikapcsol, ellazít és boldoggá tesz.

Múlthétig tehát az autózás volt a szenvedélyem, azonban ekkor kipróbáltam a motorozást. Az egyik motoros ismerősöm elvitt egy körre. Az út végén le sem akartam szállni a járgányról. Percek alatt beleszerettem a kétkerekű közlekedésbe, jobban, mint az autózásba bármikor.

Nem haboztam sokáig, nem vagyok az a lacafacázó típus, hazaérkezésem után egyből felkutattam a https://motorjogositvany.com internetes oldalt, amit a motoros ismerősöm ajánlott, ő is innen informálódott a motoros jogosítvány megszerzése előtt.

https://motorjogositvany.com

A weboldalon minden felmerülő kérdésemre választ kaptam. Elképesztően megörültem, amikor megtudtam, hogy a legtöbb motoros iskola lehetőséget ad arra is, hogy a KRESZ vizsgára való felkészülést otthonról végezzék el a diákok. Ez nagy segítség, hiszen nehéz lesz a munkát és a vizsgára való felkészülést összeegyeztetni, mivel a főnököm nem épp az a toleráns alkat, így a hiányzásokat nem viseli jól. Az elméleti felkészülésnek ez a formája azonban lehetővé teszi, hogy a munka után, otthonról készüljek fel.

A https://motorjogositvany.com oldalról megtudtam, hogy a gyakorlati vizsgával, valamint a vizsgára való felkészüléssel viszont kicsit várnom kell. Egy magyarországi rendelet szerint december és március között szüneteltetni kell a motoros vizsgáztatást és az oktatást is. Ennek ellenére nem látom akadályát, hogy az elméleti részt elkezdjem, legalább lesz egy kis időm felszusszanni, illetve pihenni.

Az elméleti vizsga után két éven belül kötelező letenni a forgalmi vizsgát, különben a teljes tanfolyamot újra kell kezdeni. Emiatt nem aggódok, hiszen a forgalmi szabályokat már jól ismerem az autós közlekedésnek köszönhetően, a motor fölötti irányítást pedig úgy gondolom, hogy egyszerű lesz betanulni.

Bár még kicsit várnom kell, már most izgatott vagyok, ha belegondolok, hogyan fogom szelni az utakat a motorkerékpárommal. Szabadidőmben rendszerint eladó motorok után kutatok, mérlegelem, hogy melyik lenne számomra igazán megfelelő. Úgy érzem, hogy megtaláltam az új szenvedélyemet.